Even voorstellen Willeke Hoek

Leuk om kennis te maken met alle betrokkenen bij het Steunpunt Zelfhulp.


Ik ben Willeke Hoek en een jaar geleden toegetreden tot het bestuur. Ik richt me op marketing en PR, op uitbreiding van subsidie voor het Steunpunt en op personeelszaken, allemaal in het licht van het vergroten van de naamsbekendheid. Ik woon in Den Bosch, heb twee volwassen dochters en heb gewerkt op het gebied van psychologie in organisaties, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik word blij van mensen die in zichzelf geloven, daar kom ik er heel wat van tegen bij het Steunpunt.

Een jaar geleden las ik over het werk van het Steunpunt Zelfhulp in Den Bosch. Ik wist wat een kracht mensen kunnen putten uit lotgenotencontact, omdat ik in een eerder stadium van mijn loopbaan lotgenotengroepen in Haarlem heb begeleid voor de GGD.
Ik had net mijn bedrijf verkocht, een adviesbureau op het gebied van personeelsontwikkeling en had tijd gekregen om energie te steken in zinvol vrijwilligerswerk.

Na een gesprek met Liesbeth Graafmans raakte ik diep onder de indruk van de bijdrage die het Steunpunt levert aan veel mensen die in de knel geraakt zijn op welke manier dan ook, door een platform voor lotgenotengroepen te bieden. Het mooie vind ik dat er een sterk geloof is in persoonlijke kracht en herstelvermogen. En dat het Steunpunt van vertrouwen uitgaat door de verantwoordelijkheid van de groepen bij ervaringsdeskundigen en de groepen zelf te leggen, dit spreekt me enorm aan. De laagdrempeligheid van het Steunpunt is uitnodigend voor iedereen; gratis, vrijwillig en anoniem. Fantastisch, geen bureaucratie, hier wil ik mijn energie aan geven!


Je kan meehelpen door in je eigen omgeving over de werkzaamheid van lotgenotencontact te vertellen dan kunnen we samen de wereld een beetje mooier maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.