Verslag bijeenkomst Steunpunt Zelfhulp in de Noorderpoort Samen Doen

Woensdag 26 juni organiseerde Steunpunt Zelfhulp in samenwerking met de Noorderpoort Samen Doen een bijeenkomst over de meerwaarde van zelfhulp. Ondanks de lage opkomst was het een geslaagde avond. De ontmoeting liet zien dat mensen hun verhaal durven te vertellen als ze van anderen oprechte belangstelling en een luisterend oor ervaren. Dat is ook waar zelfhulp om draait.

Het nut van zelfhulp

Vrijwilliger Joop van Steunpunt Zelfhulp hield een presentatie over wat zelfhulp is en hoe helpend het kan zijn voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zelfhulp werkt in groepen van mensen die allemaal hetzelfde meemaken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het verlies van een partner, verslaving of het hebben van een chronische ziekte. De kracht van zelfhulp is dat deelnemers met dezelfde ervaring elkaar met een half woord begrijpen en elkaar met hun verhaal tot steun zijn.

De groepen komen met regelmaat bij elkaar. Deelnemers kunnen altijd zelf kiezen of ze meedoen en wanneer. Sommige deelnemers stoppen na een aantal bijeenkomsten, omdat ze genoeg geholpen zijn. Andere deelnemers zitten soms jaren in een zelfhulpgroep, omdat ze de ondersteuning nog goed kunnen gebruiken.

Samenwerking Steunpunt Zelfhulp en Noorderpoort Samen Doen

Steunpunt Zelfhulp en Noorderpoort Samen Doen bespreken met elkaar hoe ze intensiever met elkaar kunnen samenwerken. Momenteel draaien bijna alle zelfhulpgroepen op de locatie van Steunpunt Zelfhulp aan de Sonniusstraat 3 in Den Bosch. Om bewoners uit de Hambaken laagdrempelig te bereiken, is het ook mogelijk om in de Noorderpoort Samen Doen een zelfhulpgroep te starten. Mocht hier behoefte aan zijn of heeft u vragen en wilt u meer informatie, dan kunt u ons bereiken via onderstaande contactgegevens.

Contact

Steunpunt Zelfhulp is gevestigd aan de Sonniusstraat 3 in Den Bosch. Momenteel draaien er 43 zelfhulpgroepen. Voor meer informatie: zie www.zelfhulpdenbosch.nl of bel 073-6237263; ook voor het starten van een nieuwe zelfhulpgroep. U kunt ook contact opnemen met de Noorderpoort Samen Doen: noorderpoortsamendoen@gmail.com of bel 073-8516747.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.