Nieuwsbrief oktober 2021

 

Voor de originele nieuwsbrief klik hier : nieuwsbrief oktober 2021


Lotgenoten contact voor Long Covid

Het zal je maar overkomen. Eerst word je ziek door corona, daarna heb je ook nog lange tijd last van vervelende klachten.
Deze patiënten zijn vaak al een jaar of zelfs anderhalf jaar uit de running.
Ze voelen zich niet alleen beroerd, maar ook onbegrepen en eenzaam.
Zij kunnen binnenkort lotgenoten ontmoeten in een zogenaamde zelfhulpgroep. Met elkaar praten, ervaringen uitwisselen en elkaar opbeuren in een klein gezelschap.

Lees meer


Een zelfhulpgroep uitgelicht

CODA jongeren

Codependentie is aangeleerd gedrag om op een ongezonde manier voor andere mensen te zorgen ten koste van goede en noodzakelijke zorg voor zichzelf.

Mensen met codependentie-gedrag hebben moeite met het stellen van gezonde grenzen en nemen zichzelf waar als volstrekt onzelfzuchtig. Zo hebben ze vaak ook moeite met het krijgen van erkenning, complimenten of cadeaus.

Tijdens de bijeenkomsten kunnen de deelnemers hun ervaringen delen en wordt er gebruik gemaakt van het CoDA stappenprogramma.

Lees meerZelfhulpgroepen

Zelfhulpgroepen zijn heel divers, deelnemers komen uit alle lagen van de bevolking. Elke groep is uniek maar toch zijn er ook overeenkomsten. Ze werken zelfstandig en anoniem, zijn georganiseerd rond een ziekte of probleem en niet gebonden aan gemeentegrenzen.

Bij Steunpunt Zelfhulp bestaat geen lidmaatschap, deelname aan de zelfhulpgroepen is gratis en dat maakt de drempel om mee te doen een stuk lager. Stap voor stap ga je meedoen. Heel simpel.

Neem eens een kijkje in het overzicht van de zelfhulpgroepen. Wil je meer weten over een zelfhulpgroep of andere informatie? Neem gerust contact met ons op.

 Overlijden Marthy Leermans

Ons bereikte een verdrietig bericht.

Onze oud-voorzitter, eveneens zoon van de voorzitter vóór hem, Marthy Leermans is zondag 26 september jl. plotseling, door een fataal hartinfarct, overleden.
Marthy was een ervaringsdeskundige pur sang die lange tijd zijn energie aan het Steunpunt Zelfhulp heeft gegeven, waar we hem zeer dankbaar voor zijn.
Mede door zijn turbulente leven was hij een bekende verschijning die niet onopgemerkt kon blijven en heeft daarmee ook het Steunpunt Zelfhulp op de kaart gezet in ‘s-Hertogenbosch en omgeving.

We zullen hem missen en wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

30 september 2021
Bestuur, medewerkers en vrijwilligers
Steunpunt Zelfhulp ‘s-Hertogenbosch

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.