Lotgenotengroep nu ook voor ‘coronaleed’

Bossche Omroep

 


<p>Liesbeth Graafmans is co&ouml;rdinator bij Steunpunt Zelfhulp en zit klaar om de telefoon aan te nemen.</p>
<p>

 

Liesbeth Graafmans is coördinator bij Steunpunt Zelfhulp en zit klaar om de telefoon aan te nemen.

Lotgenotengroep nu ook voor ‘coronaleed’

 

Steunpunt Zelfhulp is al een tijdje actief in en om Den Bosch met zelfhulpgroepen waar lotgenoten elkaar kunnen helpen bij bijvoorbeeld verslaving, huiselijk geweld, depressie of stress. Na een jaar coronacrisis begint Steunpunt Zelfhulp nu ook lotgenotengroepen voor mensen die het door de viruspandemie zwaar hebben.

Dat kunnen jongeren zijn die nergens heen kunnen en zich eenzaam voelen, maar ook anderen die spanning ervaren door sociaal isolement, dreigend inkomensverlies, rouw over dierbaren die ze verloren zijn of angst voor de ziekte. 

Steunpunt Zelfhulp regelt online ontmoetingen maar ook fysieke bijeenkomsten kunnen, door overleg met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, onder strikte veiligheidsmaatregelen doorgaan.   

Als je denkt dat lotgenotencontact een steuntje in de rug kan geven, neem dan contact op met Liesbeth Graafmans, coördinator bij het Steunpunt Zelfhulp. Dat kan via telefoonnummer 073-6237263. De groepen zijn zelfsturend en worden begeleid door ervaringsdeskundigen. 

Over Steunpunt Zelfhulp

Steunpunt Zelfhulp ’s-Hertogenbosch & Regio, maakt het voor 44 zelfhulpgroepen mogelijk om lotgenoten te ontmoeten. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier. Iedereen kan kosteloos deelnemen, doet dat vrijwillig en kan als het veiliger voelt anoniem aanwezig zijn. 

Wekelijks maken 350 mensen hier gebruik van en zijn vaak dankbaar dat ze hun verhaal niet alleen in alle openheid kwijt kunnen, maar ook begrepen en erkend worden. Mensen komen omdat ze een wending aan hun leven willen geven en ondervinden veel steun van elkaar. 

Meer info staat op de website www.zelfhulpdenbosch.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.