Anonieme alcoholisten Vrouwen

 

Deze zelfhulpgroep is voor vrouwen die een probleem hebben met het omgaan met alcohol.
De kern van de verslaving is dat de stopknop kapot is. Je bent de controle over het drinken helemaal kwijt. Er is geen sprake meer van vrije wil. AA beschouwt alcoholisme als een ziekte.
Het is geen schande om ziek te zijn, het is wel een schande om er niets aan te doen. De belangrijkste reden om naar een bijeenkomst te gaan is om steun te vinden om het komende uur of om vandaag of om de komende 24 uur nuchter te blijven. Je hebt de keuze om toe te geven aan de drank of om de drank helemaal op te geven.

Binnen de groep reageren de deelnemers niet op elkaar. Je doet je verhaal en elke deelnemers pikt er uit op wat kan helpen om nuchter te blijven. Buiten de groep geven de deelnemers elkaar wel suggesties. Er wordt gepraat aan de hand van het 12 stappenplan, richtlijnen voor een nieuw leven. Je erkent dat je verslaafd bent, je erkent je misstappen en tekortkomingen, je probeert goed te maken wat je anderen hebt aangedaan en de kracht te vinden om dit betere leven vol te houden en je probeert anderen te helpen. De verslaving aan alcohol stopt nooit, dus de bijeenkomsten vinden elke week plaats, het hele jaar door.

Stoppen doe je zelf, maar niet alleen

Voor meer informatie over
deze zelfhulpgroep kun je
contact opnemen met het
Steunpunt Zelfhulp
's-Hertogenbosch & Regio.
Tel. 073- 623 72 63
info@zelfhulpdenbosch.nl

Open meeting voor vrouwen
iedere zondag van
10.30 tot 12.00 uur.